Bayram KARA
Bayram KARAÇalık Petrol Arama Üretim San. Tic. AŞ Genel Müdürü
Bayram Kara, 1965 yılında Erzurum’un Şenkaya ilçesinde doğdu. Ortaokul ve Liseyi Erzurum İmam Hatip Lisesinde okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol Mühendisliği Bölümü’nden 1989 yılında mezun olduktan sonra devlet burslusu olarak Amerika Birleşik devletlerine giderek, Petrol Mühendisliği alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayıp 1993 yılında yurda döndü. ABD’deki öğrenimi süresince Tulsa Üniversitesi’nde Araştırma görevlisi olarak görev yaptı.
1993 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü’nde Mühendis olarak göreve başladı ve Şef, Uzman mühendis gibi çeşitli kademelerde görev yaptı.
2001-2003 yılları arasında Shell ve Schlumberger gibi Uluslararası petrol şirketlerine petrol üretim sistemleri konularında danışmanlık yaptı.
Nisan, 2003 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğüne atandı. Ağustos, 2007 yılına kadar bu görevi sürdürdü.
Ağustos, 2007 yılında Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye Petrol ve Gaz Grubu Direktörü olarak katıldı. Şirketin yurtiçi ve yurtdışı petrol ve doğalgaz arama ve üretim faaliyetlerini yürüttü.
Ayrıca 1997-2001 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünü okumuştur. Şuanda Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde doktora çalışmaları (bitme aşamasında) devam etmektedir.
Görev süresince, yurt içi ve yurt dışında çeşitli mesleki ve yöneticilik kurslarına ve sempozyumlara katılmıştır. İyi derecede İngilizce ve Orta derecede Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.